Субота, 18.05.2024, 07:40
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 19
Погода
Хто звідки
Главная » 2015 » Березень » 24 » КЕРІВНИКАМ ПІДПРИЄМСТВ, УСТАНОВ, ОРГАНІЗАЦІЙ !
09:42
КЕРІВНИКАМ ПІДПРИЄМСТВ, УСТАНОВ, ОРГАНІЗАЦІЙ !

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України  від 4 березня 2015 р. №105 затверджений «Порядок виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період».

Даний Порядок визначає механізм виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою 2501350 “Компенсація підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період”.

 Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми згідно даної Постанови є Мінсоцполітики.

Розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня є:

- Міністерство соціальної політики Автономної Республіки Крим, структурні підрозділи з питань соціального захисту населення обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій;

- структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (крім мм. Києва та Севастополя) рад.

Бюджетні кошти спрямовуються підприємствам, установам, організаціям на компенсацію витрат на виплату середнього заробітку працівникам, які працювали на таких підприємствах, в установах, організаціях на час призову на військову службу, не більше одного року.

Для виплати компенсації підприємство, установа або організація подає щомісяця до 15 числа управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації «Звіт про фактичні витрати на виплату середнього заробітку працівникам»  згідно з додатком 1, погоджений районним  військовим комісаріатом, який здійснював призов працівника на військову службу, в частині підтвердження призову та проходження військової служби.

Обчислення середнього заробітку працівників здійснюється відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995 р. № 100.

Виплата компенсації проводиться підприємствами, установами, організаціями у строки, визначені статтею 115 Кодексу законів про працю України.

Оподаткування, нарахування і сплата єдиного соціального внеску на компенсацію проводяться відповідно до Податкового кодексу України і Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”.

Для отримання консультації щодо практичного виконання постанови Кабінету Міністрів України  від 4 березня 2015 р. №105 «Про затвердження Порядку виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період» та подання «Звіту про фактичні витрати на виплату середнього заробітку працівникам» необхідно звертатися в управління соціального захисту населення райдержадміністрації (каб.16,17;  тел.3-70-39).

Просмотров: 313 | Добавил: Админ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Калькулятор
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Именини
Сьогодні святкують