Субота, 04.05.2024, 19:37
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 19
Погода
Хто звідки
Главная » 2018 » Липень » 25 » Інформація щодо змін до Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю
09:35
Інформація щодо змін до Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю

     Управління соціального захисту населення Волочиської райдержадміністрації повідомляє, що Постановою Кабінету Міністрів України від 14.03.2018 року №238 було внесено зміни до Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших категорій населення і виплати грошової компенсації за самостійно придбані технічні засоби реабілітації (далі Порядок).

      У відповідності до Порядку процедура забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації наступна:

1. Особа  звертається  до органу соціального захисту населення (далі ОСЗН) за оригіналом направлення на забезпечення технічними засобами реабілітації (далі ТЗР) та самостійно обирає підприємство, яке виготовляє той чи інший засіб реабілітації.

2.Оригінал направлення та копії документів (паспорт, довідка про присвоєння РНОКПП (ідентифікаційний код), довідка МСЕК про інвалідність, індивідуальна програма реабілітації інваліда, де зазначено потребу в технічних засобах реабілітації) особа направляє на підприємство.

3. Заключається договір (тристоронній або двосторонній) в порядку черговості.

Першочергово забезпечуються технічними та іншими засобами реабілітації діти з інвалідністю;  позачергово – постраждалі внаслідок антитерористичної операції, жінки після мастектомії, секторальної резекції молочної залози, квадрантектомії, з порушенням розвитку молочних залоз;   особи з інвалідністю у разі первинного забезпечення ТЗР.

4. Підприємство забезпечує особу ТЗР.

5. ОСЗН  здійснює оплату підприємству в межах кошторисних призначень.

Крім цього, повідомляємо, що особа з інвалідністю може самостійно придбати технічні та інші засоби реабілітації, за які отримає компенсацію на підставі фіскального чека, який підтверджує придбання виробу у підприємства.

Виплата компенсації передбачається за самостійно придбані:

  • допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому;
  • спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією;
  • протези молочної залози, ліфи для кріплення протезів молочної залози, компресійний рукав;
  • друге крісло колісне.

Формування направлення та забезпечення особи технічними засобами

реабілітації здійснюється на підставі індивідуальної програми реабілітації інваліда, термін дії якої – два роки. По закінченні терміну дії індивідуальну програму реабілітації необхідно поновити і подати до органу соціального захисту населення. Особи, інвалідність яким встановлено до 1 січня 2007 року як безстрокова або строк дії якої не закінчився, забезпечуються технічними засобами реабілітації на підставі довідки ЛКК.

 

Звертаємо увагу, що у разі смерті особи з інвалідністю виданий безоплатно технічний або інший засіб реабілітації, строк експлуатації якого не закінчився, повертається органу соціального захисту населення або сервісному центру членами сім’ї померлої особи. У разі відмови членів сім’ї померлих осіб з інвалідністю повернути технічні та інші засоби реабілітації, їх вилучення здійснюється за рішенням суду (п.27 Порядку).

 

Посилання:

1. Постанова КМУ №238 від 14.03.2018

2. ПОРЯДОК забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні засоби реабілітації

 

 

Просмотров: 473 | Добавил: Админ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
1 Mollywinue  
0
Вы не правы. Я уверен. Пишите мне в PM, поговорим.
Аренда виртуальных номеров для приема факсов подразумевает их автоматическую переадресацию на почтовый ящик, <a href=https://martinugnt42851.collectblogs.com/71384388/unlocking-the-benefits-of-leasing-a-phone-number-with-hottelecom>аренда номера телефона</a> где принятые файлы сохраняются в формате pdf.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт
Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Калькулятор
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Именини
Сьогодні святкують